2018. május 6.

Keleti Szárnycsapások [nct - jungwoo] part 2.




[2124. január 11. – Jungwoo]


Összeszorított fogakkal tűri a tábori orvos sebtisztítási eljárását, pedig mások már jóval előbb ordibálásba kezdenek bele. Ezt egy idő után meg is jegyzi az egyik ápoló fényes, felettébb kacér mosollyal, ám a fiatal férfinek ez fel sem tűnik. Gondolatai abban a pillanatban a szenvedés körül ólálkodnak, más percekben, pedig egy szempáron, amelynek helyét képtelen lenne egy másik betölteni.
Izzadt homlokát megtörli, miután a sebe immár összevarrt állapotba kerül, és egyből elterül a tábori ágyak egyikén. Mély sóhajok hagyják el a száját, mintha teste hiányolná a görcsös fájdalmat.
Sajnálja, hogy lemarad az újoncok besorolásáról, hiszen, ha mást nem is, de együtt érezni még nagyon is tud. Nem felejti el, hogy neki is jól esett pár veterán megértő pillantása.
– Kim Jungwoo?
Egy suttogó, mély hang ébreszti fel álmából, amin ő maga is meglepődik. Nem a hangon, hanem az alváson.
– Szebb napokon – mosolyodik el, fájdalomtól eltorzult arccal. Lábon lőtt ember nehezen vigyorog őszintén, ám az övé semmilyen másnak sem mondható. Óvatosan megemelkedik, hogy megpillantsa késői látogatóját. – Benned kit tisztelhetek?
Udvariasság formáját használja, amióta csak rájött, hogy pár szó mennyit dobhat az elkövetkezendő élethosszán.
– Csak Lucas – válaszolja tömören, majd a sátorba belépve Jungwoonak alkalma nyílik megpillantani az izmos, viszonylag magas testalkattal rendelkező újoncot. – Válasz esetén hozzám fordulj.
Közelebb lép, majd távozik.
Gyorsan.
A srácnak ideje se volt köszönni.
Lába alatt egy levelet pillant meg.

„Fanni.
Valóban. Fél év hosszú.
Szemeid biztos figyelnek fentről, mert még mindig lélegzem. Noha, nehezen, de kapaszkodom az élet sziklájába, és akkor sem engedném el, ha ezzel megkönnyíteném a dolgom.
Visszajövök. Ne légy türelmetlen, ahogy mindig. Várj, és véget vetek ennek az őrült harcnak. (Magasabb rang, nagyobb befolyás. Elérem ennek az egész beteg hierarchiának a tetejét, ha kell, még magasabbra is jutok.)
Téged látlak magam előtt, bármikor, ha halál kapujában állok, és soha nem engeded, hogy átlépjek rajta, így ígérem, hogy nem is fogok. Sok mindent kell még tennem.
Bárcsak itt lennél!
Odaadnám a fél karom, csak azért, hogy mellettem ülj, és mondj valamit.
Hogy szidj. Bármit megtennék, hogy újra ordibálj velem. Szeretném látni az arcod eltorzulását, újra érezni, hogy a mellkasomat vered.
Hogy szeress.
Olyanokról csak fáradt perceimben merek álmodozni, hogy megcsókolj. Ilyenekre gondolva túl nagy lesz bennem a vágy. A vágy nem enged hidegvérrel cselekedni, amibe az életem is kerülhetne, mégis… sokszor elgyengülök.
Emlékszem az elsőre és az utolsóra is. De nem csak azokra. Az összes többire.
Bőröd puhaságára. Az érintéseidre.
Nem kéne, de újraélem őket, nem szabadna, de képes lennék érte falvakat legyilkolni.
Ha ez kell, hogy lássalak, megteszem.
Ha az kell, hogy veled legyek hazudok. Csalok, lopok, ölök.”

Aznap este képtelen elaludni, így hogy ne csak filozofálással menjen el az ideje, a lehető leggyorsabban szerez be egy papírt és egy íróeszközt. Addig fel sem tűnik neki, hogy nagybetűkkel ír, míg el nem érkezik az első oldal végére. Kétségbeesetten pillant körbe, de szobatársai – már ha nevezhetünk „szobának” egy sátrat – mélyen alszanak, ami mellett hajnali háromkor nem lenne képe még papírt kérni, főleg úgy, hogy ezt is csak nehezen szerezték be neki (egy teljes napi étkezésért cserébe).
Sóhajt egyet, és beletörődve, hogy már csak egy oldal maradt neki, megfordítja a lapot, és megpróbálja kisebbre formálni a betűit, folyékonyan teleírni az oldalt.

„Messze vagy, de nem lehet vele mit kezdeni. A sorsom és a kötelességem elől nem fogok elmenekülni, ezt te is tudhatnád, főleg úgy, hogy az esélye annak, hogy nem soroznak be egyenlő a nullával. Jobb túlesni rajta, nem? Öt év, ide vagy oda, muszáj lépéseket tennünk, hogy befejezzük a háborút, és ha ennek ez az ára, kibírom az életem kockáztatásának feltételét nap, mint nap.  
De nem adom fel. Akkor se halnék meg, ha az lenne az utolsó opcióm. Életbe tartasz.
Az, hogy tudom, lélegzel. A létezésed miatt van létjogosultságom, ahhoz, hogy éljek, hiszen neked köszönhetem, mert ha akkor nem lépsz közbe, ha akkor nem vagy nyugodt már rég végeztem volna.
Emlékszem ugyanolyan hideg volt, mint most, szakadt a havas eső. Azzal a pisztollyal akartam befejezni ezt az egészet. Nem volt senkim, Chenle se. Egyedül voltam, és éheztem. Abban az eldugott istentelen raktárban kuporogtam két napon keresztül étlen-szomjan, mikor beléptél.
Olyan voltál, mint egy angyal.
Nevettél, de megláttál, és egyből a derekadra kötött késedhez nyúltál. Jézusom, még akkor is ott tartottad a kezed, mikor észrevetted, hogy a fegyverem nem felétek irányul, hanem a halántékomhoz szegezem. Soha nem mondtam, de azzal, hogy benned volt túlélési ösztön, valahogy felélesztetted a sajátomat.
Sokkalta idevalóbb vagy, mint én.
Erősebb vagy, mint én.
Gyorsabb.
Kegyesebb és kegyetlenebb.
Ha valaki te nem halhatsz meg, én pedig tartozom neked, nem csak az életemmel, hanem egy ígérettel.
Vissza fogok jönni.”

Megakad egy pillanatra, hirtelen nem tudja, hogy mit írjon még. Hely maradt, habár nem sok, de képtelen annyit kiadni magából, mint a lány. Érzelmeit nehezen mutatja ki, írásban könnyebben megy, de még így sem tudja folytatni.
Itt a vége – állapítja meg magában, majd leereszti a tollat. Valamit még az utolsó pillanatban mégis ráfirkant a levélre. Csupán egy mondatot, de neki így is sokat jelent.

Másnap végig a szőke figurát keresi, és elég gyorsan megtalálja az újoncok sátrainál. Bicegve lépked felé, ám mielőtt odaérne hozzá a fiú kiszúrja, és kocogva megteszi a hátra lévő távot Jungwoo helyett. Sportos alkata és széles vállai miatt az egyenruha sokkalta jobban illik rá, mint Jungwoon, mintha a srác arra lett volna kitalálva, hogy ezt viselje.
– Sejtettem, hogy gyors leszel – vigyorodik el. – Gyönyörű az a lány.
Válaszként távolságtartóan biccent, amint annyira nem díjaz a magasabbik, de nem teszi szóvá. Jungwoo kifejezetten tart az ilyen személyiségű emberektől, főleg ha Fanniról van szó. Nem tetszik neki a magabiztosságuk.
– A húgod? – kérdezi érdeklődve Lucas.
– A menyasszonyom – feleli halkan, ám annál határozottabban. Nem tudja, milyen lehet a tekintete, de a fiatalabbikra pillantva egyből rájön, hogy talán túlságosan is félelmetes.
– Nyugi haver – csitítja röhögve. – Ne vágj ilyen fejet! Bár szerintem, ha róla lenne szó én is ilyen lennék – teszi rá a vállára a kezét, aminek az alacsonyabb nem örül túlzottan, de nem rázza le magáról. Fanni tanította neki, hogy ha már szívességet kér, tegyen is úgy, mintha hálás lenne.
– Mit kérsz?
– Kérni? – neveti el magát. – Ezek után semmit – rázza a meg a fejét.
– Miért? – ráncolja össze a szemöldökét Jungwoo. Hirtelen nagyon sok olyan gondolat költözik be a fejébe, amelyek az előrefizetés lehetőségei között lehettek, tudja, hogy a lány képes lenne mindent megtenni, hogy a levél eljusson hozzá.
– Mert átérzem – rántja meg a vállát. – Plusz, azt mondták, hogy segítenek a levél elvivőjének túlélni.
– Ilyen nehéz kint? – képed el egy pillanatra.
– Nehezebb, mint itt.
Hangja egy pillanatra az egoistából érző lénnyé változik.
– És ki viszi el?
– Nem tudom az igazi nevét, de a térdén sérült, és képtelen aktívan folytatni a katonai szolgálatát – rázza a fejét. – A beceneve Ten, mert tíz kivégzést úszott meg.
Jungwooban egy pillanatra megáll a vér.
– Azért mert kegyes volt a nyugatiakkal szemben – teszi hozzá Lucas. – Úgy jön ki a katonaságból, hogy egy emberrel sem végzett.
– Ez nemes.
– Az – ért egyet a srác hűvösen. A megfagyott levegőben már nem is antipatikus Jungwoo számára Lucas, inkább rettentően egyszerű forma. – Odaadod a levelet te magad vagy én tegyem? – néz mögé a srác, ami arra készteti, hogy megforduljon.
Egy bicegő alakot vél felfedezni. Az ő sánta járása nem olyan feltűnő, mint Jungwooé, a fájdalom nyomát sem mutatja a fekete hajú mosolygó srác. Beáll mellé, és egy szó nélkül kinyújtja a kezét a levélért.
– Vigyázz rá! – szólal meg Jungwoo halkan, mire Ten csak bólint.
– Feltétlen továbbítom.
– Nem a levélre, Fannira. Helyettem is.
Hiába volt ismeretlen Jungwoo bízott az őszinte tekintetében. Az első olyan pillantásban, amely olyan volt, mint a lányé.
Rendíthetetlen és mégis szeretetteljes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése